MOT – Plesna radionica Marije Šćekić

2.12.2017. u 10,30
Atelje suvremenog plesa, P.Zrinski 15, Korzo

MOT je riječ koja predstavlja određenu urođenu tjelesnu gestu, radnju koju čovjek nesvjesno i spontano izvodi i koja ga na svojevrsni način karakterizira. Taj duboko skriveni, interiorni psihosomatski podražaj je ono čime se ova radionica bavi; istraživanjem, definiranjem i fraziranjem iskonskog pokreta tijela polaznika u svrhu daljnjeg razvoja originalnog tjelesnog izričaja i plesnog vokabulara.

Svrha radionice:

Potaknuti polaznike na aktiviranje mehanizma samopercepcije, samospoznaje svoga tijela, primjene osnovnih principa biomehanike ljudskog tijela te razumijevanje sebi specifičnog „fluida“ (propriocepcija) u svrhu daljnjeg razvoja kreativno-umjetničkog potencijala.

Radionica MOT dio je programa plesne edukacije Marije Šćekić pod nazivom Crollateral Movement a odvija se u sklopu KDF007 u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. i Umjetničke organizacije Histeria Nova.

Rapored 

29.09.2017. 10:30-13:00 h

Kotizacija: 200,00 kn

Rezervacije: 0993887307; 0993887207

Broj mjesta: ograničen

****

MARIJA ŠĆEKIĆ

Životopis: Rođena 17. 02. 1975. u Đakovu. Nakon srednje škole (1993.) odlazi u London gdje upisuje engleski jezik i suvremeni ples na Lewisham College. Odmah po povratku u Hrvatsku odlazi na studij koreografije i suvremenog plesa u Montrealu. Uz redovni četverogodišnji studij koreografije i suvremenog plesa (1995- 1999), pohađa predmetnu nastavu iz područja planetarne geologije i elektroakustike što znatno utječe na oblikovanje umjetničke vizije u daljnjem radu Marije Šćekić. Nezavisnu karijeru započinje produkcijom cjelovečernjih autorskih predstava u Kanadi. Povratkom u Hrvatsku osniva Umjetničku organizaciju Histeria NOVA (2005) u sklopu koje djeluje kao slobodni umjetnik, koreograf, plesni pedagog i nezavisni producent. Dugi niz godina surađuje sa plesnim i multimedijalnim umjetnicima, znanstvenicima te poslovnim partnerima u zemlji i svijetu (Kanada, Island, Njemačka, Austrija, Francuska, Švedska, Italija, Nizozemska, Belgija, Japan). Za vrijeme rada kao direktorica plesnog programa Umjetničke Akademije na Islandu (2011) stupa u suradnju sa talijanskom koreografkinjom Wandom Moretti i postaje dijelom međunarodnog projekta „Vertical dance Network“ čija je baza u Veneciji. Trenutno živi na relaciji Zadar-Šibenik obavljajući funkciju voditeljice novoosnovane državne škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku te voditeljice autorskog projekta „Vrata Velebita“ s ciljem očuvanja zaštićene kulturno-prirodne baštine Republike Hrvatske.