KDF 007 Proljetna edicija posvećena suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade

Gradsko kazalište Zorin dom

KARLOVAC DANCE FESTIVAL 007  

Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti

31.03.2017. 

Edicija posvećena suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade  osmišljena je 2015.godine s idejom razvitka i kao podrška  u program razvoja  plesne umjetnosti u Karlovcu  - RAZVOJ PLESNE PUBLIKE u Karlovcu,; program posvećen suvremenom plesu za mladu publiku i s mladom publikom.

U organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. ove godine provodi se sedmi Karlovac Dance Festival (KDF 007). Izuzetno nam je drago najaviti predstave i programe Festivala KDF007- Edicija posvećena suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade.

31.3.2017. najavljujemo gostovanja plesnih predstava u Gradskom kazalištu Zorin dom: ''RITAM TAM – Bajka o ritmu'' Studia za suvremeni ples u koprodukciji sa GK Trešnja & ‘’JA PA TI PA MI ''(epizoda  Stranci),serija scenskih događanja za djecu  Multimedijalne Kolibe. Program ove KDF edicije odvija se u suradnji sa Zorin domom.

Najavljenim programom i organizacijom  projekta  KARLOVAC DANCE FESTIVAL  želimo potaknuti škole,  voditelje plesa, plesne pedagoge , predavače, roditelje i širu javnost da djeci i mladima podignu svijest o suvremenoj plesnoj umjetnosti kao i važnosti gledanja plesnih predstava. Tako će se kao aktivna publika uključiti učenici i nastavnici iz osnovnih škola OŠ Banija, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Grabrik te polaznici igraonice Gradske knjižnice I.G.Kovačić.

Važnost i značaj  Festivala KDF007 je više nego potreban za kvalitetan edukativan i kulturni  razvoj plesne umjetnosti u Karlovcu. Prilika je to za edukaciju mladih o umjetnosti  plesa i njegovoj kreativnosti.

Ovogodišnji festival KARLOVAC DANCE FESTIVAL je raspodjeljen u četiri izdanja kako bi se prisustvo umjetnosti suvremenog plesa u Karlovcu doživjelo tijekom 2017.godine sa različitim fokusima i smjernicama na različitim lokacijama. Tako nas u 2017.godini očekuje bogati i raznovrsni plesni programi.

Sadržaj KDF 007 uključuje; međunarodne, nacionalne  i lokalne gostujuće izvedbe, produkcijsku platformu, istraživački laboratorij suvremenog plesa, rezidencije umjetnika/ca, edukaciju, kolaboraciju i dijalog. KDF 007 temelji se na ideji kontinuiteta, kvalitete i dostupnosti te kao takav uvodi nove inovativne prakse. Kako bi i dalje osigurali umjetničku izvrsnost, koncept KDF 007 podijeljen je na: Proljetnu ediciju posvećenu suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade, Ljetnu ediciju posvećenu međunarodnoj i lokalnoj suradnji, edukaciji i produkciji, Jesensku ediciju posvećenu hrvatskim autorima i Zimsku ediciju posvećenu međunarodnoj suradnji, edukaciji i produkciji.

31.03.2017. │ 12h  @ Gradsko kazalište Zorin dom

                                RITAM TAM - Bajka o ritmu

Studio za suvremeni ples u koprodukciji sa GK Trešnja

31.03.2017. │17sati @ Gradsko kazalište Zorin dom

Ja pa ti pa mi (epizoda  Stranci),serija scenskih događanja za djecu

Multimedijalna Koliba

Lokacija: Gradsko kazalište Zorin dom

Cijena ulaznice: 20,00kn

Blagajna: 047/614-951

KDF007 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije  Karlovačke ,  Turističke zajednice grada Karlovca i uz financijsku podršku Zaklade Kultura Nova.

Organizacija i Produkcija: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E.Karlovac

Info KDF:

099 388 72 07; 099 388 73 07

info@freedance.hr       kdf.freedance.hr