IMPROVIZACIJA - Plesna radionica sa Majom Drobac @ KDF007 Ljetna edicija

25.8.2017. u 17,00
Atelje suvremenog plesa, P.Zrinski 15, Korzo

Vrijeme: 25.8.2017.  17-20h

Lokacija: Atelje suvremenog plesa

Radionica je besplatna za polaznike plesnih radionica ''Obrasci za 3-dimenzionalna tijela'' i ''Ples na svili'' @ KDF007 Ljetne edicija

Plesna radionica sa Majom Drobac @ KDF007 Ljetna edicija

PLESNA IMPROVIZACIJA

Vrijeme: 25.8.2017.  17-20h

Lokacija: Atelje suvremenog plesa

Jednodnevno iskustvo koje vodi ka osviještavanju prostora i zvukova u sebi, izvan sebe u koleraciji s grupom, te u konačnici kao ishod live izvedbe s glazbenicima.

Radionica Maje Drobac fokusirana je na periferno i centralno povezivanje tijela, prostora i grupe u kojoj radimo. Isto tako povezivanje zvukova (iz vana periferno) s onim u nama (centralno).

Plesna improvizacija je proces spontanog kreiranja materijala. Improvizirani materijal razvija se kroz različita kreativna istraživanja i paletu alata koja između ostalog uključuju mapiranje zona kretanja, oblika i dinamike pokreta.

Improvizacija je slobodna, nestrukturirana, manje tehnički formirana i impulzivna forma koja crpi inspiraciju iz svakodnevnih plesnih praksi i različitih utjecaja.

Plesna improvizacija ne fokusira se  samo na stvaranje novog pokreta, nego se također definira kao oslobađanje tijela od uobičajenih uzoraka kretanja.

Maja Drobac školovala se u Školi suvremenoga plesa Ane Maletić i Školi za klasićni balet u Zagrebu, Hrvatskoj. Studirala je suvremeni ples na Amsterdamse Hoogelschool voor de Kunsten u Amsterdamu, te bharatanatyam na Baskara College of Fine Arts i Nupura school of Bharatanatyam u Indiji.

Autorica je plesnoga videa Satú, te predstava Vjeverice na juriš, Duh (sklon promjeni), Vipassana, Vjeverice uzvraćaju udarac, Ghost Circles i Box (killing kuguar).

Začetnica je projekta Silent Killer, unutar kojega su predstave N je za Noć, i za Nikad, i Ništa; Moje ime je Nisha, Za Uvijek te Zajedno. Od 2009. godine nastupa kao solo bharatanatyam izvođačica.