FOBOS @ KDF007 Zimska edicija

30.11.2017. u 20,00
Gradsko kazalište Zorin dom

Strah, univerzalni osjećaj, nadmocan i esencijalan.
To je dio našeg svakodnevnog života i često dovodi u pitanje nasu vlastitu hrabrost.
Ali postoje vrlo različiti strahovi, materijalni i apstraktni, one koje treba pobjediti i oni koji su neophodni za preživljavanje.

O FOBOSU
Koreografija: Bruno Duarte
Tekst: José Jorge Letria
Dizajn svjetla: Cláudia Rodrigues
Glazbeno izdanje: Bruno Duarte
Kostimi: Alexandra Monteiro
Izvođači: Beatriz Rousseau, Bruno Duarte, Francisco Ferreira, Joana Puntel, Luis Malaquias, Mariana Romão, Raquel Tavares

Premijerno je izveden 26. svibnja 2017. godine

O PLESNOJ KOMPANIJI

Companhia de Danca de Almada (Almada Dance Company) koju vodi Maria Franco, profesionalna je suvremena plesna kompanija sa sjedištem u Almadi, južno od Lisabona.
Osnovana 1990. godine, Companhia de Dança de Almada usredotočuje se na stvaranje i proizvodnju suvremenih plesnih nastupa i stvaranje javnog interesa i uključivanja u ples, kroz obrazovne aktivnosti.
Kompanija organizira godišnji festival "Quinzena de Danca de Almada - Međunarodni festival plesa", a predstavljen je na nekoliko festivala i plesnih susreta u Portugalu i inozemstvu. Integrirala je školu s programima za strukovno i ne-profesionalno plesno obrazovanje.

BRUNO DUARTE
Počeo je studirati ples s nastavnicima Nuno Carvalho, (Hip hop) i Claudia Cardoso, (Moderni ples) u Leiriji. Godine 2009. u Lisabonu je ušao u Escola Superior de Dança, na kojoj je diplomirao 2012. Tijekom studija bio je i Erasmus student na Institutu za umjetnost ArtEz u Nizozemskoj. Profesionalno je bio i samostalni plesač i u komapnijama, istaknuti radovi uključujućju komade "displaced episodes" Margaride Belo Costa za BoxNovu u CCB (Centro Cultural de Belem); "Casa do Rio" i "Muito Chão" Benvindo Fonseca, "Todo para semper agora" Ricarda Ambrózio, "Re-ligações" Rita Judas i "Jogos de Letras" Nuno Gomes, sve za Companhia de Dança de Almada ; "Swan Lake" Daniel Cardoso za Quórum Ballet, "Prvi korak" Margaride Belo Costa za Centro Cultural das Caldas da Rainha. Bio je koproducent i izvođač u video plesovima "P43", predstavljen na 20. Quinzena de dança de Almada i ".5" predstavljen u Portugalu, Belgiji, Meksiku, Brazilu i Njemačkoj, među ostalima, pobijedio je na InShadow festival, (Portugal), dobio je nagradu publike za najbolji video ples u konkurenciji. Kao kreator predstavio je komade, "someone else ago", za Boxnovu u CCB, "metamorfose" za Culturgest, "overflow" za EPC Dance Company i "Riot" za Companhia de Dança de Almada. Trenutno je član Companhia de Dança de Almada i učitelj u Ca.DA Escola.

Cijena ulaznica za predstavu:
Pretprodaja: 30,00 kn
Na dan predstave: 40,00 kn
Učenici, studenti, umirovljenici: 20,00 kn
Ulaznice za dvije predstave: 40,00 kn (cijena ukljucuje plesne predstave FOBOS i ODRAZ)

Pretprodaja ulaznica za predstavu: Gradsko kazalište Zorin dom
RADNO VRIJEME BLAGAJNE
Utorak - petak
10-12 i od 17-20 sati
Subota
10 - 12 sati
Blagajna ponedjeljkom ne radi!
Rezervirane ulaznice mogu se podignuti ili potvrditi najkasnije 2 dana prije izvođenja programa. Rezervirane ulaznice koje neće biti podignute, dan prije programa idu u slobodnu prodaju.
Blagajna: 047/614-951

Sudjelovanje Companhia de Dança de Almada

na KDF007 ostvareno je uz podrsku

Opcine Almada i Veleposlanstvo Portugala u Hrvatskoj.