ANIMALIS – Plesna radionica Marije Šćekić

2.12.2017. u 10,30
Atelje suvremenog plesa, P.Zrinski 15, Korzo

Cilj radionice je učenje pojma međusobne veze i transformacije pokreta tijela i svijesti polaznika pri izvođenju njemu prirodne, plesne sekvence.

Animalis je dio edukativnog programa Škole prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić. Radionica/trening nastala je kombinacijom izometričkih vježbi za jačanje dubinskih mišića tijela sa elementima slow-motion kretanja i „animal flow“  vježbi za mobilnost, flexibilnost, snagu, izdržljivost i neuromuskularnu komunikaciju. Vježbe se uglavnom izvode na podu i „u partnerstvu s podom“ a ruke, ramena, zglobovi ruku, butine i centar tijela glavna su meta ovog programa. Bitan aspekt je i učenje putujuće forme kretanja koja podrazumijeva izvođenje vježbi nalik na primitivno, urođeno kretanje životinja.

Izometrički dio vježbi iz ANIMALIS programa, Marija Šćekić provodi u Republici Hrvatskoj od 2009.godine, kada je za potrebe plesača i plesačica Ansambla LADO prvi puta osmislila posebni set vježbi istezanja, mobilnosti, fleksibilnosti i jačanja tijela kao prevenciju od ozljeda u plesu.

RASPORED:

02.12.2017. 10:30-15:00 h

KOTIZACIJA: 180,00 kn

REZERVACIJE: info@freedance.hr: 0993887307; 0993887207

Broj mjesta: ograničen

Svi polaznici KDF radionica imaju slobodan ulaz na predstave KDF-a.

Napomena za pohađanje dviju radionica:

Radionica Bruno Duarte 29.11.2017. od 17:00 do 21:30

Radionica Marije Šćekić 02.12.2017. od 10:30 do 15:00

Kotizacija za obje KDF radionice: 200,00 kn (Uključuje radionicu sa voditeljima: Bruno Duarte i Marija Šćekić)

****

MARIJA ŠĆEKIĆ

Životopis: Rođena 17. 02. 1975. u Đakovu. Nakon srednje škole (1993.) odlazi u London gdje upisuje engleski jezik i suvremeni ples na Lewisham College. Odmah po povratku u Hrvatsku odlazi na studij koreografije i suvremenog plesa u Montrealu. Uz redovni četverogodišnji studij koreografije i suvremenog plesa (1995- 1999), pohađa predmetnu nastavu iz područja planetarne geologije i elektroakustike što znatno utječe na oblikovanje umjetničke vizije u daljnjem radu Marije Šćekić. Nezavisnu karijeru započinje produkcijom cjelovečernjih autorskih predstava u Kanadi. Povratkom u Hrvatsku osniva Umjetničku organizaciju Histeria NOVA (2005) u sklopu koje djeluje kao slobodni umjetnik, koreograf, plesni pedagog i nezavisni producent. Dugi niz godina surađuje sa plesnim i multimedijalnim umjetnicima, znanstvenicima te poslovnim partnerima u zemlji i svijetu (Kanada, Island, Njemačka, Austrija, Francuska, Švedska, Italija, Nizozemska, Belgija, Japan). Za vrijeme rada kao direktorica plesnog programa Umjetničke Akademije na Islandu (2011) stupa u suradnju sa talijanskom koreografkinjom Wandom Moretti i postaje dijelom međunarodnog projekta „Vertical dance Network“ čija je baza u Veneciji. Trenutno živi na relaciji Zadar-Šibenik obavljajući funkciju voditeljice novoosnovane državne škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku te voditeljice autorskog projekta „Vrata Velebita“ s ciljem očuvanja zaštićene kulturno-prirodne baštine Republike Hrvatske.