THINKER’S CLOCK, Mario Vrbanac

5.5.2016. u 19,30
Gradsko kazalište Zorin dom

THINKER’S CLOCK, plesna predstava

BRUTALA

Autor i koreograf: Mario Vrbanec
Montaža glazbe: Mario Vrbanec
Izvođači: Iva Čevizović, Arijana Čajević, Mirna Gaberšnik, Andrea Hršak, Karlo Librić, Christian Nujster, Marijana Pintarić, Ivána Topolovac, Karlo Topolovec
Oblikovanje svjetla: Miljenko Bengez
Fotografije: Tomislav Sporiš

Produkcija: PC TALA

Nakon brojnih uspješnih suvremeno-urbanih predstava, Mario Vrbanec se sa svojim plesačima upustio u istraživanje njemu novih plesnih pristupa. Odabrali su projekt TASK kao formu u kojoj je moguće istraživanje novih, njima svojstvenih načina kretanja i shvaćanja plesa. Tako je nastao Thinkers Clock. Thinkers Clock je predstava koja se bavi tematikom mozga unutar prostora koji istražuje, o prijenosu informacija, memoriji, moždanim vijugama, emocijama i tuđim očekivanjima. Predstava se temelji na istraživanju dodirnih točaka fuziranih plesnih stilova i daljnjem razrađivanju tog područja. Ovim projektom željeli smo dati priliku talentiranim mladim plesnim istraživačima da rade u profesionalnim uvjetima.

U okviru plesnog centra Tala djeluje plesni kolektiv ‘’BRUTALA’’ . Polje istraživanja je fuzija  između američkih urbanih plesnih stilova ( breakdancea, poppinga, waackinga, krumpa, lockinga… ) i suvremenih plesnih formi.

BRUTALA je velika plesna obitelj sa zajedničkom ljubavi prema
plesu i umjetnosti. Cilj kolektiva nije samo promocija plesa već traženje inovativnog scenskog izraza korištenjem različitih plesnih vještina.
Koristeći sisteme koji proizlaze iz suvremenog plesa stvaramo vokabular koji jednako njeguje i suvremeni i urbani plesni izraz.
Kao prvi takav kolektiv u Hrvatskoj namjera nam je intenzivno raditi na razvoju i pokretanju inicijativa vezanih za integraciju američkih urbanih plesnih stilova u kazalište.