KDF NAGRAĐEN '' EFFE LABEL 2015-2016''

KARLOVAC DANCE FESTIVAL (KDF) dobio priznatu etiketu EFFE Festival Label . Ovo je veliko priznanje kako za grad Karlovac & Centar za plesnu i zvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. 

EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, naziv je programa Europske Asocijacije Festivala (EFA), i čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja  i produkcije.  Od ove godine KARLOVAC DANCE FESTIVAL zajedno sa 18 hrvatskih festivala pridružuje se prestižnom društvu europskih festivala.

Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.

Nova međunarodna platforma publici, jednako kao i festivalskim profesionalcima, daje priliku da upoznaju ponudu  ponajboljih festivala u 31 zemlji i povežu se s festivalima iz svog područja interesa.

Popis svih festivala može se vidjeti na: http://www.effe.eu/node/60)

Popis dobitnika EFFE Label 2015-16 – Hrvatska

CMC FESTIVAL

Dubrovnik Summer Festival

FAKS – Festival of Amateur Cultural Creation

International Choir Festival – Cro Patria

International Marco Polo Festival Of Song And Wine Korcula

International street festival Cest is d Best

KARLOVAC DANCE FESTIVAL

Korkyra Baroque Festival

Legendfest – Folk Tales, Legends and Myths Festival

MAGfestival, International chamber music festival

Music Biennale Zagreb

Musical Evinigs in St Donat

Fresh Island Festival

Perforations Festival

Rovinj Photodays

Samobor Music Festival

Ultra Europe Music Festival

Vukovar Film Festival

Ukratko o KDF  festivalu:

Karlovac Dance Festival (KDF) pokrenut je 2011. u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac kao inicijativa i mjesto otvoreno za suradnje, te razmjenu iskustava i znanja, u cilju njegovanja i poticanja razvoja suvremene plesne umjetnosti. Projekt KDFa teži ostvarivanju i obogaćivanju umjetničkih, društveno-kulturnih, odgojno-obrazovnih te kreativnih vrijednosti. Cilj KDFa jest u Karlovcu organizirati prikazivanje suvremenih plesnih djela,  stvaranje i održavanje međunarodnog partnerskog plesnog projekta, sa naglaskom na produkcijsku platformu, multikulturalne i umjetničke suradnje, rezidencije, projekte istraživanja i otvoreni dijalog umjetnika, publike, nacionalnih i internacionalnih sudionika festivala. Misija KDF-a  jest približavanje kulture i kreativnosti svakodnevnici lokalne zajednice, dijalog  s publikom i korisnicima  te poticanje i promicanje prava na umjetnost, povezivanje s partnerima u EU. KDF od ove godine ima četiri izdanja: Proljetno, Ljetno, Jesensko i Zimsko!