Kritički parkour (post-performance talk), Iva Nerina Sibila

Kritički parkour portala Plesnascena.hr i Karlovac Dance Festival

Moderator: Iva Nerina Sibila

Kritički parkour  serija je susreta plesnih umjetnika, publike i plesnih kritičara. Format susreta razvija se iz odabrane teme, tako Kritički parkour može poprimiti oblik moderirane diskusije, razgovora s umjetnicima, radionica kao pripreme za gledanje određene predstave, sesija instant-kritike ili on-line formata.  Teme izlaze iz odnosa plesna umjetnost – kritika – publika.

Kritički parkour projekt je portala Plesnascena.hr, a ova edicija ostvarena je u suradnji s festivalom KDF.

Sudionici: gosti umjetnici programa Karlovac Dance Festival i Iva Nerina Sibila.

Iva Nerina Sibila plesna je umjetnica i kritičarka. Urednica je Časopisa za plesnu umjetnost Kretanja, kolumnistica i  kritičarka  portala Plesnascena.hr  te kritičarka evropskog časopisa za balet, ples i performans Tanz.

Školovala se na Northern School of Contemporary dance u Leedsu, UK, gdje je diplomirala 1995. Nakon povratka u Zagreb radi kao plesačica, izvođačica, autorica i edukatorica. Tekstove i eseje o temama vezanim za plesnu umjetnost i feminizam objavljuje u brojnim časopisima i publikacijama.

Aktualni plesni projekti: Integrirani kolektiv – IMRC, plesni projekt za plesače sa i bez tjelesnog invaliditeta, umjetnička voditeljica Institut za katastrofu i kaos, su-autorica i izvođačica Trafik, su-autorica i izvođačica

Kritičarski rad: Urednica je Časopisa za plesnu umjetnost Kretanja Kolumnistica i kritičarka portala Plesnascena.hr Kritičarka vodećeg evropskog časopisa za balet, ples i performans Tanz