Jamie McCarthy

Redovito radi kao skladatelj sa izvedbenom kompanijom „Fevered Sleep” , a i nedavno je surađivao s ''Dog Kennel Hill Dance Co.'', ''Lost Dog''  i sa koreografom Rick Nodine (finalist ''Place Prize' za ples 2013). Također je aranžer za glazbenu producentsku kuću Golden Hum.

Glazbeni umjetnik, suradnik za umjetnički rezidencijalni projekt HIDDEN RIVER.

Jamie McCarthy, Studirao je glazbu na sveučilištu Leicester Polytechnic sa skladateljem Gavin Bryars, čijem se ansamblu pridružio nakon završetka studiranja. Mnogo godina je radio kao izvođač i skladatelj glazbe u raznim situacijama s primarnim naglaskom na „cross-artform“ varijantu rada, razne disciplinarne projekte i fokusom na suradnje.

Njegov posao skladanja i stvaranja glazbe za ples usmjerio ga je i postaje  Glazbeni voditelj na plesnoj akademiji London Contemporary Dance school, gdje i sada trenutno surađuje kao vanjski suradnik slobodni umjetnik, te usporedo radi na kompozicijama i projekima skladanja. Redovito radi kao skladatelj sa izvedbenom kompanijom „Fevered Sleep” , a i nedavno je surađivao s ''Dog Kennel Hill Dance Co.'', ''Lost Dog''  i sa koreografom Rick Nodine (finalist ''Place Prize'' za ples 2013). Također je aranžer za glazbenu producentsku kuću Golden Hum.

Njegovu glazbu možete slušati na https://soundcloud.com/jamie-mccarthy-1/sets, gdje su mnoge pjesme dostupne za besplatno preuzimanje.