4 SNAPSHOTS 4 KA

Ideja, koncept i koreografija: Vera Mitrović Vrbanac

Ples i pokret:  Kasija Vrbanac

Glas i pokret:    Karlo Mrkša

Snimatelji:  Kristijan Protulipac i Pavle Kocanjer

Montaža slike: Kristijan Protulipac

Tonska obrada: Goran Ilić

Plesni  film istraživačkog i dokumentarnog karaktera  temelji   se na ideji izražavanja  različitih pogleda na svoj grad i predstavlja kritički i eksperimentalni umjetnički rad.  Nastao je pod utjecajem tehnologije na umjetničko stvaralaštvo i prožimanja socijalnog i kulturnog polja djelovanja u suvremenom  kulturnom kontekstu.

Izabrane su četiri lokacije u gradu Karlovcu, koje su za sam grad karakteristične, ali ne i eksponirane u komercijalnom smislu predstavljanja Karlovca. Na tim lokacijama snimljene su plesne izvedbe u kojima se pokret i slika  temelje  na tekstovima pjesama i glazbi  autora koji pripadaju potpuno drugoj kulturi i vremenu u kojem su nastajale, a autorica  filma  pronalazi poveznicu s mjestom i vremenom u kojem živi.

Film "4 snapshots 4 KA" ("4 snimke za Karlovac") sastoji se od četiri kratka filma pod nazivima:  baKAbilon;  S.O.S. hotel;  Saund of silence (Zvuk tišine)  i Memento.

baKAbilon

Stihovi: „Uz rijeke tamne“ Leonard Cohen; Glazba:  „By the rivers dark“ Leonard Cohen;  „Čežnja“ Goran Ilić

S.O.S. hotel

Stihovi: „S. O. S. 1995“  Leonard Cohen; Glazba:  „Au Lait“,  Pat Metheny & Lyle Mays;  „As Falls Wichita, so Falls Wichita Falls“ , Pat Metheny & Lyle Mays  

Zvuk tišine (Sound of silence)

Stihovi:  „Preko dana“   Leonard Cohen;  Glazba:  „Sound of silence“,  Pat Metheny (obrada),  autor: Paul Simon  

Memento

Stihovi: „I ti bi pjevala“   Leonard Cohen;  Glazba:  „Beyond the Mirage“   Al Di Meola 

Film je realiziran u suradnji i produkciji STUDIA 23 i  Izvan fokusa. Ideju, koncept i koreografiju potpisuje Vera Mitrović Vrbanac. Izvedbu su realizirali Kasija Vrbanac, studentica Akademije za ples u Ljubljani i Karlo Mrkša, apsolvent Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, (oboje karlovčani

Film je realiziran uz potporu Grada Karlovca.